Satun i Jupiter u lošem aspektu – TRPETI ili NE TRPETI!?

satun-i-jupiter-u-losem-aspektu-trpeti-ili-ne-trpetiZanimljivo, ovih dana mi se dosta klijenata javlja sa ovim negativnim aspektom. Zaista jako težak aspekat, i ako nisam rođena sa njima, imala sam ga pre par godina.

Tamo gde nam prolazi Saturn i Jupiter ili odakle dolaze iz natala, kao i gde su njihovi vladaoci – tu će nam biti najteže.

Ovo je aspekat koji kaže:

  • “Ne donosi sudbonosne odluke na godini, jer ćeš se zbog njih kasnije gorko kajati.”

Idemo sada od početka…

Saturn je depresija, samoća, očaj, hronično trpljenje, siromaštvo, ograničenje, prepreka…

Jupiter upravlja bogatstvom, slobodnim vremenom, velikim poslovima, optimizmom, moralnošću, prosperitetom, uživanju…

Da vidimo sada, šta znači kvadrat…

Kvadrat je ništa drugo nego akcija i odluke…

Ovde su u čoveku dva principa i dve potrebe, koje u njemu žive, pa se pretvaraju u jednu potrebu… A njegova potreba je da ne želi ništa da trpi i da mu je svega preko glave… Ovo je osoba koju vlastita narav tera do samouništenja!

Verovatno se pitate kako, ili imate 1001 izgovor zašto je najbolje da vi napustite (partnera, posao, stan, decu…), u zavisnosti sa čime su vam ove dve planete povezane, ali bih se držala i bez povezivanja polja.

Vaš osećaj je kao da se sve oko vas ruši, kao da ste odbačeni, niko ne ceni vaš rad, malo vas plaćaju za to što radite, devojka/žena/muž/dečko vam se smučio, ne želite više da ga trpite…

Ovaj aspekat zaista deluje strašno, mučiteljski. Da, da, znam, prošla sam ovo 😔

On nam povećava netrpeljivost, trvenje zbog suprotnosti mišljenja…

Ovde sudbina postaje vaša kreacija, i sa ovim odlukama u ovom periodu, vi ste ti koji kreirate vašu sudbinu… 

Napuštate patnju, bedu, nemaštinu, tugu, bol i odgovornost i bežite od svega ovoga, a zapravo prizivate demone, kojim ih na sebe stavljate…

Suština je odbaciti lakoću života, prihvatiti patnju! Preuzmite na sebe sve što je bolno, sve gubitke, sav jad, jer mudrost zna da najstrašnija patnja ima smisla…

Zapravo vi mislite da donosite dobre odluke u ovom periodu, da ste pobegli u bolje, rešili se svih problema, kad tamo gde ćete otići je – ĆORSOKAK! Bez preterivanja!

Evo par primera:

Prvi primer:

Skoro je jedan dečko ostavi svoju devojku posle duge veze, osećao se kao da on trpi u toj vezi i gomila nezadovoljstvo (dobar uporedni). Našao je drugu devojku, i kada je prošla njegova godina shvatio je da mu sadašnja devojka ne odgovara, pa je hteo da se vrati bivšoj. Kad ono, bivša devojka trudna i udaje se. Povratka nema!

Drugi primer:

Jedna žena je radila u banci, sve joj se smučilo, bilo joj je muka od kolega (Saturn prolazio kroz 6. polje), mala plata, dobila je ponudu za bolje radno mesto i veću platu, boju ekipu… Naizgled, prilika koju niko ne bi trebalo da propusti. Prihvatila je ponudu i prešla. U početku stvarno beše bolje, kad banka propade, ugasi se, ona ostade bez posla, i nije mogla da se vrati na prethodno radno mesto, a ni da nađe bolji posao ni dan danas, a prošlo je par godina…

Pročitajte prilog: Retrogradni Merkur od 26.07.2018. do 18.08.2018. 

Svi bežimo od odgovornosti, trpljenja, bede (Saturn)… u raskoš, optimizam, glamur (Jupiter), a dočeka nas baš ono od čega bežimo – ĆORSOKAK!!!

Ima još puno primera, ali shvatili ste poentu. Izbor je uvek vaš 😉

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!